ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ/ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ/ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GRECAT

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, διεξάγεται στην Καταλονία το ερευνητικό έργο GRECAT: Από το παρελθόν στο παρόν: Η Ελληνική ως γλώσσα πολιτισμικής κληρονομιάς στην Ελληνική Κοινότητα της Καταλονίας. Το ερευνητικό έργο αποτελεί μια συνεργασία ανάμεσα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης και την Ελληνική Κοινότητα της Καταλονίας με στόχο να διερευνηθεί για πρώτη φορά  η ελληνική γλώσσα ως γλώσσας πολιτισμικής κληρονομιάς (heritage language) στην κοινότητα αυτή (1928 – σήμερα). 

 

Ζητούμε τη συμμετοχή σας μέσω της συμπλήρωσης ενός ερωτηματολογίου που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/fhGEeiJoKsh7syZDA

 

Το ερωτηματολόγιο διερευνά το προφίλ και τη σχέση των συμμετεχόντων με την Ελληνική εντός της γλωσσικής κοινότητας στην οποία ζουν τώρα. Για τους λόγους αυτούς, η συμμετοχή των Ελλήνων και Ελληνίδων που ζουν στην Καταλονία είναι εξαιρετικά πολύτιμη για την έρευνα αυτή. Η διάρκεια συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου δεν ξεπερνάει τα είκοσι (20) λεπτά. 

 

Ερευνητική Ομάδα GRECAT

Μαρία Ιακώβου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επιστημονική Υπεύθυνη GRECAΤ)

Σπυριδούλα Βαρλοκώστα (Καθηγήτρια, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Μαρία Ανδριά (Επίκουρη Καθηγήτρια, Universitat de Barcelona)

 

Φορέας Χρηματοδότησης: ΕΛΚΕ ΕΚΠΑ και Καταπίστευμα Κωνσταντίνου Α.Τσαγκαδά

Διάρκεια έργου: Σεπτέμβριος 2023-Αύγουστος 2024

Κωδικός έργου: 20202

Φορείς: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Φορέας Υλοποίησης), Universitat de Barcelona (Συνεργαζόμενος Φορέας)

Ελληνική Κοινότητα Καταλονίας (Συνεργαζόμενος Φορέας)

 

Email επικοινωνίας: grecatproject@gmail.com