Atenes en curt

La inauguración del festival Bibliocurts-Festival de Curtmetratges de Biblioteques de Barcelona se celebrará el día 20 de noviembre a las 19h con la proyección de una selección de cortometrajes (fuera de competición) bajo el título «Αtenes en curt». Esta actividad se realiza en colaboración con el Festival Internacional de Αtenas. Las proyecciones y el resto de las actividades paralelas del festival se harán en la biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall (Sant Gervasi de Casolles 85).

Aquest any Bibliocurts col·labora amb el Festival Internacional de Cinema d’Atenes per la projecció inaugural. Des de l’any passat, inaugurem el festival amb una sessió especial dedicada a una ciutat del món. L’any passat va ser París, aquest any serà Atenes.

Sota el títol “Atenes en curt” es projectaran  tres curtmetratges fora de competició produïts a la capital grega entre 2015 i 2017. Són tres del set curts que van ser creats en el marc d’Athens Film Lab, un programa de desenvolupament d’idees originals i de guions al llarg del qual els directors participants van poder conèixer professionals del sector audiovisual i aconseguir coproduccions. Cada curtmetratge va rebre 7000€ per la seva producció i el resultat es va presentar durant el Festival Internacional d’Atenes l’any 2016.

Programa

Es projectaran els curtmetratges:

  • Hiwa de Jacqueline Lentzou (Grècia, 2017 – 11’)Un somni. Un poema. La càmera vola sobre un paisatge obert, per sobre de les muntanyes i s’apropa a la ciutat. “Vaig tenir un somni”, diu ell. “Què vas somiar?”, pregunta ella. “Vaig somiar amb les nenes. Estaven malaltes!”. Ella pregunta de què. “Elles portaven les seves cases a l’esquena”, contesta. “A la ciutat on els nens porten les seves cases a sobre el sol radiant s’està disminuint”. “Quina és aquesta ciutat tan rara?”, pregunta la dona. “És Atenes”, diu ell.

#immigració #crisiseconòmica #família

  • Acrílic de Nikos Pastras (Grècia, 2015 – 17’)
    La primera experiència sexual d’una noia de 16 anys és el punt de partida d’un viatge cap a la maduresa.Un viatge emotiu i ple de música.#adolescencia #música
  • -1 (Menys 1) de Natassa Xydi (Grècia, 2016 – 17’)

    Atenes. Estiu. Tot és gris menys el cabell fúcsia de l’Elsa, una noia de quinze anys, molt, molt enamorada. I els somnis? De quin color són els somnis?

    #habitatge #turisme #adolescència

     

    Per més informació: bibliocurts@gmail.com